Παρέμβαση εισαγγελέα για τη γυναίκα που ζήτησε «μίζα» για κρεβάτι ΜΕΘ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη γυναίκα που ζήτησε «μίζα» για κρεβάτι ΜΕΘ

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας, βάσει της οποίας άγνωστη γυναίκα ζήτησε μίζα 3.500 ευρώ από συγγενείς ασθενούς που νοσηλεύεται με κορονοϊό για να βρει κρεβάτι ΜΕΘ στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ εφόσον προκύψει ότι αληθεύουν θα κινηθούν άμεσες ενέργειες ώστε να ταυτοποιηθεί η γυναίκα και να ελεγχθεί ποινικά. Το αδίκημα το οποίο θα ερευνηθεί είναι αυτό της εμπορίας- επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων).

Η γυναίκα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, φέρεται να προσέγγισε τη σύζυγο του ασθενούς, ο γιος της έκανε την καταγγελία στον διοικητή του νοσοκομείου και με τη σειρά του εκείνος εκκίνησε τις διαδικασίες και η υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνηθεί ποια ήταν η επιτήδεια και ποια η σχέση της με το νοσοκομείο.

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ και ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Οδυσσέας Κάτσακας. Όπως ανέφερε, ως καταγγέλλων φέρεται αστυνομικός, ο οποίος υποστήριξε ότι η γυναίκα συστήθηκε ως «επιτακτικός» υγειονομικός κι ότι δήθεν γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, ώστε να εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ, διαφορετικά ο ασθενής θα πεθάνει.