8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη γυναίκα που ζήτησε «μίζα» για κρεβάτι ΜΕΘ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη γυναίκα που ζήτησε «μίζα» για κρεβάτι ΜΕΘ

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας, βάσει της οποίας άγνωστη γυναίκα ζήτησε μίζα 3.500 ευρώ από συγγενείς ασθενούς που νοσηλεύεται με κορονοϊό για να βρει κρεβάτι ΜΕΘ στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ εφόσον προκύψει ότι αληθεύουν θα κινηθούν άμεσες ενέργειες ώστε να ταυτοποιηθεί η γυναίκα και να ελεγχθεί ποινικά. Το αδίκημα το οποίο θα ερευνηθεί είναι αυτό της εμπορίας- επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων).

Η γυναίκα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, φέρεται να προσέγγισε τη σύζυγο του ασθενούς, ο γιος της έκανε την καταγγελία στον διοικητή του νοσοκομείου και με τη σειρά του εκείνος εκκίνησε τις διαδικασίες και η υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνηθεί ποια ήταν η επιτήδεια και ποια η σχέση της με το νοσοκομείο.

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ και ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Οδυσσέας Κάτσακας. Όπως ανέφερε, ως καταγγέλλων φέρεται αστυνομικός, ο οποίος υποστήριξε ότι η γυναίκα συστήθηκε ως «επιτακτικός» υγειονομικός κι ότι δήθεν γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, ώστε να εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ, διαφορετικά ο ασθενής θα πεθάνει.