Παρέμβαση εισαγγελέα για τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό των δραστών που βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη εντολή προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Δήμητρα Τσιαρδακλή, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητεί από τη Διεύθυνση Ασφαλείας να διεξάγει επείγουσα έρευνα για να διαπιστωθούν αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, όπως βλάβη επίσημων κοινοποιήσεων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένη φθορά, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.ά.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, οι παραπάνω πράξεις είναι σε συνδυασμό με το νόμο για τη ρατσιστική βία, ενώ προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών ζητείται να αξιοποιηθεί κάθε νομίμως διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο (όπως βίντεο και φωτογραφίες).

Να σημειωθεί ότι άγνωστοι πέταξαν, χθες το βράδυ, μπογιές στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας ανέφεραν ότι η ενέργεια αυτή φέρεται να αποδίδεται σε άτομα που αποκόπηκαν από την πορεία, που έγινε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης στη συνέχεια του συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ