8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Τα μέτρα για τον κορονοϊό - Τι θα ισχύσει για τις μάσκες

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Τα μέτρα για τον κορονοϊό - Τι θα ισχύσει για τις μάσκες
Φωτογραφία αρχείου

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός απευθύνει το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση - εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση - να φορούν τις μάσκες τους».