Παρελάσεις: Ακυρώνονται στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

Παρελάσεις: Ακυρώνονται στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

Ακυρώνονται οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με απόφαση του Περιφερειάρχη. Η απόφαση αναφέρει ότι ακυρώνεται το μέρος της παρέλασης που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Επίσης, σημειώνται ότι πέρα αυτών ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης ακυρώνεται σε όλη την περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

Υπενθυμίζεται ότι παρελάσεις δεν θα γίνουν ούτε σε Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των πολιτών από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.

Την ίδια ώρα, ματαιώνονται οι παρελάσεις και στη Θεσσαλία με απόφαση Περιφέρειας.