Παρατηρητήριο ΝΔ: Η αλήθεια για την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά

Παρατηρητήριο ΝΔ: Η αλήθεια για την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά

Όσοι υποστηρίζουν ότι η ΕΛ.ΑΣ έπρεπε να παρακολουθεί έναν πολίτη, ακόμα και εάν πρόκειται για έναν υπόδικο, χωρίς εισαγγελική εντολή, «παραπέμπουν σε τακτικές της Στάζι και όχι μιας φιλελεύθερης Δημοκρατίας», υπογραμμίζει το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ, με αφορμή την κριτική στελεχών ΣΥΡΙΖΑ για την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο της ΝΔ όταν το κράτος δικαίου γίνεται α λα καρτ, παύει να είναι κράτος δικαίου, ενώ υπενθυμίζει πως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ οι περιοριστικοί όροι για τον Χρήστο Παππά έγιναν πολύ ευνοϊκότεροι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:
 
«Τον Αύγουστο του 2015, οι περιοριστικοί όροι για τον Χ. Παππά έγιναν πολύ ευνοϊκότεροι καθώς έπρεπε να εμφανίζεται μόνο μία φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του, αντί για τρεις που ίσχυε μέχρι τότε (1, 10 και 20 του μηνός), ενώ δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει στην κατοικία του στου Παπάγου.

Την 1η Οκτωβρίου, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στο τοπικό τμήμα ως όφειλε, η Αστυνομία το κατέγραψε και έκτοτε ο Χ. Παππάς δεν έχει εμφανιστεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν απαιτείτο πλέον βάσει των νέων ευμενέστερων διατάξεων για τους περιοριστικούς του όρους, που άλλαξαν με βούλευμα επί ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόλα αυτά η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιτρεπόταν σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσει έναν πολίτη, ακόμα και εάν πρόκειται για έναν υπόδικο, καθώς είναι όργανο μιας ευνομούμενης πολιτείας με ισχυρό κράτος δικαίου.

Όσοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο ήταν αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ, μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, παραπέμποντας σε τακτικές της Στάζι και όχι μιας φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Επειδή μάλλον δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν τα ευνομούμενα κράτη, να τους ενημερώσουμε, ότι παρακολουθήσεις γίνονται μόνο με εντολή εισαγγελέα και όταν το κράτος δικαίου γίνεται α λα καρτ, παύει να είναι κράτος δικαίου.

Αυτονόητες μεν, απαραίτητες δε, διευκρινήσεις για ανθρώπους που προσπάθησαν να «ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας», αλλά δεν τα κατάφεραν, και σήμερα υπόσχονται «η επόμενη φορά να είναι αλλιώς».