Εμανουέλ Μακρόν: Παρατείνονται τα μέτρα της καραντίνας έως τις 11 Μαΐου

Παρατείνονται τα μέτρα της καραντίνας έως τις 11 Μαΐου

Η Γαλλία περνάει «δύσκολες στιγμές», είπε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, παραδεχόμενος ότι  η χώρα του δεν είχε επαρκώς προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία του κορονοϊού και ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας μέχρι τις 11 Μαΐου.

«Η επιδημία αρχίζει τώρα να επιβραδύνεται. Τα αποτελέσματα είναι εδώ» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος προς τους Γάλλους πολίτες.

«Σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας. Κάθε ημέρα, καταγράφουμε πρόοδο», ανέφερε εν συνεχεία και σημείωσε «όμως, η χώρα μας δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την κρίση. Όλοι μας αντλούμε τις συνέπειες». Υπήρξαν «ανεπάρκειες όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχουμε ελλείψεις σε ιατρικά ρούχα, σε γάντια, σε αντισηπτικά τζελ, δεν καταφέραμε να διανείμουμε όσες μάσκες θέλαμε», υπογράμμισε.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε, ότι παρατείνει τα μέτρα καραντίνας για την αναχαίτιση της πανδημίας έως τις 11 Μαΐου, προσθέτοντας ότι έχει καταγραφεί πρόοδος, όμως η μάχη δεν έχει κερδηθεί. «Τις 4 επόμενες εβδομάδες, πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως την 11η Μαΐου, η Γαλλία θα μπορέσει να κάνει τεστ σε κάθε πολίτη που έχει εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου COVID-19.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από τη επιδημία του κοροναϊού αυξήθηκε σε 14.967 από 14.393 τις τελευταίες 24 ώρες, ήτοι ακόμα 574 άτομα, ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Υγείας της χώρας

Ludovic Marin/Pool via AP