8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας: Παρατείνεται η γενική αργία αύριο και για το νομό Ευβοίας

Παρατείνεται η γενική αργία αύριο και για το νομό Ευβοίας

Στις διοικητικές περιφέρειες, στις οποίες θα παραταθεί και αύριο, Τετάρτη, η γενική αργία, συγκαταλέγεται και η Εύβοια σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Και σε αυτόν τον νομό, όπως σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών με εξαίρεση το προσωπικό ασφαλείας, όπως και το λιανικό εμπόριο, τράπεζες, εκτός των καταστημάτων τροφίμων.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεννοήσεων και επαφών του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμου Κεδίκογλουμε τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. ΣτέλιοΚουτνατζή και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Αναλυτικότερα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών ΟΤΑ Α και Β βαθμού, ενόπλων δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών Υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και λοιπών επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων συμβάλει στη διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Η σχετική απόφαση αναμένεται άμεσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είχε ανακοινώσει την παράταση αργίας για τους Νομούς Αττικής, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων και Κρήτης.