Παραπέμφθηκαν σε δίκη τα μέλη του Ρουβίκωνα

Παραπέμφθηκαν σε δίκη τα μέλη του Ρουβίκωνα

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για 4 πλημμελήματα που αφορούν διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν αρχικά με ανάρτησή τους οι ίδιοι η παραπομπή τους θα γινότνα με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής κοινωνίας, της απείθειας, της διέγερσης και της διατάραξης συγκοινωνιών. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, μέλη του Ρουβίκωνα,προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και πέταξαν φυλλάδια υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο μεταξύ στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα λάβει χώρα σήμερα η δίκη των 12 μελών του Ρουβίκωνα, τα οποία κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε μια σειρά από επιθέσεις, με την οργάνωση να έχει απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης. 

Το γεγονός αυτό έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ η οποία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.


Φωτογραφίες: Intimenews