Παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του ομογενή Κ. Κατσίφα

Παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του ομογενή Κ. Κατσίφα

Παραμένουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες καθώς, ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, μπόρεσε να δει τη σορό μόνο επί πέντε λεπτά ενώ τα τραύματα είχαν συρραφεί.

Η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταφέρθηκε χθες το βράδυ από το Αργυρόκαστρο στην Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία στα Τίρανα, ενώ ο δικηγόρος της οικογενείας, Κώστας Γιοβανόπουλος, που συνόδευε τον Έλληνα ιατροδικαστή δήλωσε ότι η σωρός του Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στην περιοχή της καρδιάς τα οποία έχουν συρραφεί και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής.

Ανέφερε ότι ο θάνατος του 35χρονου ήταν ακαριαίος προσθέτοντας ότι δεν εντοπίστηκαν άλλα τραύματα, ούτε στα πόδια, γεγονός που μαρτυρά ότι οι αλβανικές αρχές δεν προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Βάσει των τελευταίων δεδομένων η οικογένεια και ο δικηγόρος κάνουν λόγο για «δολοφονία» του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές αρχές.

Στο μεταξύ τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα αναζητήσει και η εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η υπόθεση θα ερευνηθεί στην Αθήνα, όπου διαβιβάστηκε σήμερα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, δικογραφία που σχηματίστηκε για τον θάνατο του Κατσίφα στην Αλβανία, με καταθέσεις συγγενών του οι οποίες επέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισαγγελία Ιωαννίνων πήγε η αδελφή του θύματος, όπου προσκόμισε την ταυτότητά του, από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα. Έτσι, σύμφωνα με το νόμο, η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά κακούργημα που τελέστηκε στην αλλοδαπή σε βάρος Έλληνα υπηκόου.

Χθες το βράδυ η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα κλήθηκε στο αλβανικό ΥΠΕΞ για να της ανακοινωθεί η «ξεκάθαρη θέση των Αλβανικών αρχών όσον αφορά το θέμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

«Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας», όπως τονίστηκε.

«Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις», αναφέρεται ακόμη.