Παραμένει επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

Παραμένει επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

Την ανανέωση της θητείας της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, για δύο ακόμη χρόνια, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη και τρεις κατά. Από τους οκτώ οι έξι ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας για την προσεχή διετία όπως προβλέπει ο νόμος και μόνον δύο μέλη είχαν την άποψη να παραμείνει μόνον για ένα χρόνο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες για σημαντικές υποθέσεις που είναι εκκρεμείς.

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας της ψήφισε και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέππας, καθώς και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί, ενώ υπήρξαν και μειοψηφίες με το σκεπτικό ότι δεν αξιολογήθηκαν εμπειρότεροι και αρχαιότεροι που προτάθηκαν προς κρίση.

Σημειώνεται πως από εχθές, η κα Τουλουπάκη εμφανιζόταν θετική στην ανανέωση της θητείας της, ενώ για τη θέση της είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Ευστάθιος Βεργώνης, ο οποίος είναι και β'' αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και ο Χαράλαμπος Τζώνης.

Στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο μετέχουν, εκτός από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλειο Πέππα, συνολικά έντεκα ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς.