7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Παραλήρημα Τραμπ με βολές κατά πάντων

Παραλήρημα Τραμπ με βολές κατά πάντων
APimages

Επίθεση στον λοιμωξιολόγο Άντονι Φάουτσι εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ ζήτησε αποζημιώσεις από την Κίνα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανού κόμματος στο Γκρίνβιλ της Βόρειας Καρολίνας το Σάββατο, ο Τραμπ επιτέθηκε στον Φάουτσι επειδή ζήτησε από τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες για να προφυλαχθούν από τον ιό και ο οποίος, κατά τον Τραμπ, ήταν δύσπιστος στη θεωρία ότι ο κορονοϊός διέφυγε από εργαστήριο στη Ουχάν της Κίνας.

Ο Τραμπ αποκάλεσε τον Φάτσι «όχι σπουδαίο γιατρό αλλά σπουδαίο σπόνσορα» για τις συχνές τηλεοπτικές του εμφανίσεις. «Αλλά έκανε λάθος σχεδόν σε κάθε ζήτημα και έκανε λάθος και για το εργαστήριο στη Ουχάν», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εντατικοποίηση των ερευνών σχετικά με την προέλευση του ιού.

Παράλληλα, ο Τραμπ κάλεσε την Κίνα να πληρώσει 10 τρισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο για τη δική της διαχείριση απέναντι ιού και είπε ότι οι χώρες πρέπει να διαγράψουν το χρέος τους στο Πεκίνο.

Ο Τραμπ δεσμεύτηκε να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους το 2022 στις εκλογές του Κογκρέσου και ενέκρινε τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ Τεντ Μποντ για έδρα της Γερουσίας των ΗΠΑ στη Βόρεια Καρολίνα, αφού η νύφη του, Λάρα Τραμπ, δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια.