Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του EuroWorking Group

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του EuroWorking Group

Την παραίτηση του επικεφαλής του EuroWorking Group Hans Vijlbrief ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο Twitter ο Μάριο Σεντένο, ενώ άμεσα αναμένεται η συνεδρίαση του EuroWorking Group ώστε να εκλεχθεί ο νέος πρόεδρος. Χρέη νέου προέδρου, μέχρι τον διορισμό νέου, αναλαμβάνει, ο σημερινός αντιπρόεδρος, Odile Renaud-Basso.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Σεντένο ανέφερε: «Ο Hans Vijlbrief με ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του EuroWorking Group, την προπαρασκευαστική ομάδα του Eurogroup. Ξεκινήσαμε τη διαδικασία να τον αντικαταστήσουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της εντατικής εργασίας που απαιτείται για την επίτευξη της φιλόδοξης ατζέντας μας για το πρώτο εξάμηνο του 2020».

Όπως έγινε γνωστό, ο Hans Vijlbrief αναμένεται να λάβει την θέση του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας στην κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε.

Αναφορικά με την αντικατάσταση του Hans Vijlbrief, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το καταστατικό του EuroWorking Group, έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσκλησης των υποψηφίων. Το EuroWorking Group θα ενημερωθεί για τον κατάλογο των υποψηφίων κατά τη συνεδρίασή του στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ ο νέος Πρόεδρος θα εκλεγεί από τα μέλη της EWG σε επόμενη συνεδρίαση.

 Χρέη νέου προέδρου, μέχρι τον διορισμό νέου, αναλαμβάνει, ο σημερινός αντιπρόεδρος, Odile Renaud-Basso.