Παραιτήθηκε ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος από CEO της Τρ. Πειραιώς

Παραιτήθηκε ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος από CEO της Τρ. Πειραιώς

Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς υπέβαλε, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος.

Σε ανακοίνωσή της, η Τρ. Πειραιώς αναφέρει:

"Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος υπέβαλε σήμερα το απόγευμα την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας.

Ο κ. Θωμόπουλος θα παραμείνει στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για όσο διάστημα απαιτείται προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή διαδοχή και παράδοση των καθηκόντων του".

Υπενθυμίζεται ότι η πληροφορία για την αποχώρηση του κ. Θωμόπουλου από την Τρ., Πειραιώς μετά από αίτημα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο το ΤΧΣ διέψευσε με μεταγενέστερη ανακοίνωσή του.

Το θέμα της αποχώρησης του κ. Θωμόπουλου και οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση απασχόλησαν και διεθνή μέσα, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times το fund του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή John Paulson που είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους της τράπεζας εξέφρασε με επιστολή προς το ΤΧΣ την δυσφορία του για την προσπάθεια του Ταμείου να απομακρύνει τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο από τη θέση του CEO της Τρ. Πειραιώς.

Στην επιστολή, η διοίκηση του hedge fund αναφέρει ότι το ΤΧΣ, ως μέτοχος μειοψηφίας στην Τρ. Πειραιώς, με ποσοστό 25% και μία θέση στο Δ.Σ., «δεν θα ήταν δυνατό» να έχει την δυνατότητα να ζητήσει παραίτηση του CΕO της τράπεζας.

Όπως σχολιάζουν οι FT, υπάρχουν υποψίες πως πίσω από την κίνηση του ΤΧΣ, την οποία επιβεβαιώνουν δύο ακόμα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, υπάρχει ανάμιξη της κυβέρνησης.