ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Παραιτήθηκε ο Ιμάμης της Αγία Σοφίας που φέρεται να ενόχλησε το AKP

Παραιτήθηκε ο Ιμάμης της Αγία Σοφίας που φέρεται να ενόχλησε το AKP

Ο ιμάμης της Αγίας Σοφίας ανακοίνωσε την ότι παραιτείται από τα καθήκοντά του για να επιστρέψει στις ακαδημαϊκές του ασχολίες σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Μεχμέτ Μποϊνουνκαλίν ο οποίος είναι Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου και θα  επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά. 

Αν και δεν δόθηκε επίσημη εξήγηση για την παραίτηση του, ο Ιμάμης φέρεται να είχε ενοχλήσει και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Μποϊνουνκαλίν είχε δηλώσει ότι αποτελεί «απαίτηση του Ισλάμ» να μειώνονται τα επιτόκια ή και να καταργούνται εντελώς και οι μουσουλμάνοι πρέπει να εξαπολύουν πόλεμο κατά της τοκογλυφίας. Σε απάντηση ο αντιπρόεδρος του AKP  Μπουλέντ Τουράν, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Τwitter χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός ότι ο Ιμάμης πήρε θέση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, εξέφρασε την υποστήριξή του στους «αδελφούς μας που διώκονται στην Κίνα», αναφερόμενος στην κατάσταση της εθνικής μειονότητας των Ουιγούρων. 

Επιπρόσθετα, ο Μποϊνουνκαλίν είχε επικρίνει τα μέσα ενημέρωσης για την «υπερβολική» κάλυψη των γυναικοκτονιών στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι ο όρος «γυναικοκτονία» επιδιώκει να κάνει για γυναίκες εχθρούς των ανδρών. «Η δολοφονία είναι δολοφονία», είχε γράψει ο Μποϊνουνκαλίν στο Twitter σε  μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.