Παραιτήθηκε ο επικεφαλής συνήγορος του πρώην προέδρου της Nissan, Κάρλος Γκόσν

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής συνήγορος του πρώην προέδρου της Nissan, Κάρλος Γκόσν

Ο επικεφαλής συνήγορος του πρώην προέδρου της Nissan Καρλος Γκοσν, ο Μοτονάρι Οτσούρου, παραιτήθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δικηγορικό του γραφείο, σε μία απρόσμενη εξέλιξη στην υπόθεση που κρατά σχεδόν τρεις μήνες και αφορά κατηγορίες οικονομικών ατασθαλιών σε βάρος του ανθρώπου που κάποτε θεωρήθηκε ο σωτήρας της Nissan.

Δεν έχει δοθεί κάποιος λόγος για την παραίτηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία του Οτσούρου. Συνεργάτες του επιβεβαίωσαν την παραίτηση χωρίς όμως να δίνουν κάποια εξήγηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παραιτήθηκε και δεύτερο μέλος της ομάδας συνηγόρων του Γκοσν, που επίσης εργαζόταν για το γραφείο του Οτσούρου.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Sankei, ο Γκοσν έχει ήδη προσλάβει τον αντικαταστάτη του Οτσούρου.

Ο Γκοσν τελεί υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου και βαρύνεται με τρεις κατηγορίες για απιστία και υποβολή εσφαλμένων στοιχείων για τα εισοδήματά του από μισθούς. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες ενώ δήλωσε στην εφημερίδα Nikkei ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Nissan που ήταν αντίθετα στα σχέδιά του για στενότερους δεσμούς με την αυτοκινητοβιομηχανία Renault εξύφαναν συνωμοσία με στόχο την απομάκρυνσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ