ΓΔ: 900,43 0,53 (0,06 %)

Τζίρος: 18,63 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 900,43 0,53 (0,06 %)

Τζίρος: 18,63 εκατ. €   RT

Παραδοχή Κιμ Γιονγκ Ουν: Βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ

Παραδοχή Κιμ Γιονγκ Ουν: Βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αναγνώρισε ότι η χώρα του βρίσκεται στη "χειρότερη κατάσταση εδώ και δεκαετίες" καθώς μίλησε σε χιλιάδες μέλη του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πολιτικής διάσκεψης στην Πιονγκγιάνγκ.

"Παρότι βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια, η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας είναι προτεραιότητα και εξαρτάται από το ρόλο που διαδραματίζουν οι λαϊκές οργανώσεις του κόμματος", δήλωσε.

Το επίσημο κορεατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο Κιμ έκανε τα σχόλιά κατά την εναρκτήρια ομιλία σε συνεδρίαση του εργατικού κόμματος την Τρίτη.

Η Βόρεια Κορέα έχει δει το εμπόριο με την Κίνα – που είναι μακράν ο μεγαλύτερος οικονομικός της εταίρος - να πέφτει δραματικά λόγω του κλεισίματος των συνόρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αν και η Πιονγκγιάνγκ επιμένει ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα του ιού. 

Χρόνια διεθνών κυρώσεων ως απάντηση στα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα του Κιμ, καθώς και ζημίες που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές, πρόσθεσαν μόνο δυσκολίες και πίεση στον Βορειοκορεάτη ηγέτη. 

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχεται τη κατάσταση στη χώρα αφού προ μηνών, μιλώντας σε μια τεράστια στρατιωτική παρέλασηγια την επέτειο της 75ης επετείου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, είχε ξεσπάσει σε κλάματα.

"Οι άνθρωποι μας έχουν εμπιστοσύνη, τόσο υψηλή όσο ο ουρανός και τόσο βαθιά όσο η θάλασσα, σε μένα, αλλά δεν κατάφερα τα πάντα ικανοποιητικά", είπε, σύμφωνα με τους Korea Times. "Λυπάμαι πραγματικά για αυτό".