Παππάς, Σπίρζης και Ζαχαριάδης: Να μην ολιγωρήσουμε και πάνε οι δυσαρεστημένοι στην ακροδεξιά

Παππάς, Σπίρζης και Ζαχαριάδης: Να μην ολιγωρήσουμε και πάνε οι δυσαρεστημένοι στην ακροδεξιά

Σε ένα κείμενο 2452 λέξεων οι προεδρικοί του ΣΥΡΙΖΑ, Παππάς Σπίρτζης και Ζαχαριάδης, ξεδιπλώνουν την τακτική της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου και επιβεβαιώνουν τη βασική στόχευση της που είναι ο προσεταιρισμός των όποιων δυσαρεστημένων, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου, προκειμένου να μη χαθεί το τάιμινγκ και επιλέξουν... ακροδεξιά κόμματα. Στο πλαίσιο αυτό το κλείσιμο του ματιού που έχει επιλεγεί έναντι των ανεμβολίαστων μόνο τυχαίο δε δείχνει...

Στην παρέμβασή τους εν όψει των διαδικασιών για το συνέδριο του Φεβρουαρίου του 2021 τα τρία στελέχη και βουλευτές του κόμματος, που κινούνται στη γραμμή Τσίπρα, υποστηρίζουν ότι όσα πράττει η κυβέρνηση και οι επιλογές της «συσσωρεύουν μια πολλαπλασιαζόμενη δυσαρέσκεια» προσθέτοντας πως «είναι αυτή η δυσαρέσκεια από τον αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που μεγαλώνει».

Και αφού διευκρινίζουν πως αυτό το γεγονός «κάνει το σχέδιό μας να είναι περισσότερο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ» σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Οι δικές μας πολιτικές πρωτοβουλίες αποτελούν προϋπόθεση για να μετατραπεί η γενικευμένη δυσαρέσκεια απέναντί της σε ενεργό πολιτικό ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, υπέρ των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων».

Στο σημείο αυτό ακριβώς γίνεται μια αναφορά που δείχνει πως το θέμα είναι οι ψήφοι να οδηγηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ με κάθε τρόπο και από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχονται αφού επισημαίνουν πως «στην όποια ολιγωρία μας ελλοχεύει ο κίνδυνος ώστε μέρος του πληττόμενου λαού μας να εκφραστεί ξανά μέσα από δήθεν αντισυστημικά μορφώματα της πλήρους ελεγχόμενης ακροδεξιάς».

Με απλά λόγια οι τρεις ζητούν ακόμη υψηλότερους αντιπολιτευτικούς τόνους και ενέργειες που θα οδηγήσουν τους δυσαρεστημένους είτε πρόκειται για το θέμα της πανδημίας είτε για σειρά άλλων ζητημάτων που οι ίδιοι παραθέτουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την επόμενη των εκλογών και ειδικά από το καλοκαίρι του 2020 έχει ξεκαθαρίσει ότι τα στελέχη του κόμματος θα είναι «Παρόντες και παρούσες και στο δρόμο, στις κοινωνικές κινητοποιήσεις, παντού όπου οι πολίτες αντιστέκονται, διεκδικούν, διαδηλώνουν» κάτι που το έχει επαναλάβει όλους τους μήνες που ακολούθησαν στηρίζοντας ανοιχτά κάθε κινητοποίηση, κάθε αντίδραση, μέχρι και τις κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα.

Στο πλαίσιο αυτό η αναφορά που γίνεται σχετικά με το ενδεχόμενο οι κατά ΣΥΡΙΖΑ «δυσαρεστημένοι» να οδηγηθούν σε ακροδεξιά μορφώματα αφενός καταγράφει την αγωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφετέρου δίνει μια εξήγηση της απόφαση που έχει ληφθεί να χαιδεύονται τα αφτιά των ανεμβολίαστων, όπως άλλωστε έγινε πρόσφατα με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε ρατσισμό όταν γίνεται λόγος για πανδημία των ανεμβολίαστων.

Κατά τα λοιπά οι Παππάς Σπίρτζης και Ζαχαριάδης πέραν των επισημάνσεων που κάνουν για τις ορθές πρακτικές του Αλέξη Τσίπρα, την ανάγκη διεύρυνσης, προχωρούν σε μια αδιόρατη κριτική για καθυστερήσεις, ζητούν τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου, για να παρακάμψουν τις εσωκομματικές αντιδράσεις στην προσπάθεια μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε αρχηγικό κόμμα και προτάσσουν μια ευθεία πρόκληση πρόσκληση προς τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις του έναντι ενδεχομένων συνεργασιών.