Παππακράτος - Σημεία και τέρατα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Φιλελεύθερος

Παππακράτος - Σημεία και τέρατα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Παππακράτος - Σημεία και τέρατα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Εξεταστική για το παραμάγαζο Τσίπρα, Παππά, Παπαγγελόπουλου και Καμμένου» κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουνίου ο Φιλελεύθερος.

* Αποκαλύπτονται σιγά σιγά αυτά που έζησε ο τόπος για τεσσεράμισι χρόνια και δεν ήταν φάρσα, αλλά πραγματικότητα μιας χυδαίας «τσογλανοπαρέας» που μετήλθε μεθόδους του υποκόσμου, βάζοντας στο στόχαστρο πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες, μέσα ενημέρωσης και τελικά τραυματίζοντας τη Δημοκρατία. Τα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως θα οδηγήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για τη διερεύνηση των ευθυνών

- Εκβιασμοί, χρήμα και παρακρατικές συμπεριφορές από τους εταίρους της συμφοράς

- Με σφραγίδα ΗΠΑ λουκέτο και στη σκευωρία της Novartis

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο:

- Διπλό παζάρι Ερντογάν με κανονιοφόρους και δήθεν καλές προθέσεις

Η Άγκυρα επιθυμεί να πάει σε διμερείς συνομιλίες για να εκμεταλλευτεί τη διεθνή συγκυρία και να κεφαλαιοποιήσει τα όποια τετελεσμένα θεωρεί πως έχει δημιουργήσει με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ωστόσο και η Αθήνα από την πλευρά της κρατάει δυνατά χαρτιά που μπορεί να ρίξει στο τραπέζι. Η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι ένα από αυτά...

- Ψηφιακό Δημόσιο: Η μισή Ελλάδα χρησιμοποίησε το gov.gr μέσα σε τρεις μήνες

Επιτελικό κράτος ΙΙ σε ψηφιακή μορφή. Η δομή του Δημοσίου προσαρμόζεται στα δεδομένα της νέας εποχής, τόσο ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και ως προς την εσωτερική λειτουργία και οργάνωση των υπουργείων, των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων

- Gay Pride: Ο δρόμος είχε μια πολύχρωμη ιστορία

Περηφάνια και προκατάληψη. Σε αυτές τις δύο λέξεις συμπυκνώνεται η ιστορία των αγώνων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από τη δεκεατία του '50.

- Τραμπ σε... αποδρομή

Ξεκάθαρη αποδοκιμασία του Αμερικανού προέδρου και της πολιτικής του από τους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος μαρτυρούν τόσο η παταγώδης αποτυχία της συγκέντρωσης στην Οκλαχόμα όσο και η προκριματικές εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη υποψηφίων για το επόμενο Κογκρέσο.

- Άνγκελα Μερκέλ, η τελευταία παράσταση

Το γεγονός ότι η προεδρία του πιο μεγάλου και ισχυρού εταίρου από τους «27» έρχεται σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ε.Ε. μοιάζει -για πολλούς- ως το καλύτερο δυνατό σενάριο. Και η καγκελάριος θα ήθελε πολύ το εξάμηνο που αρχίζει την 1η Ιουλίου να αποτελέσει την πολιτική της παρακαταθήκη για το μέλλον.

- Τα «κακά παιδιά» παίζουν στη αυλή του Τραμπ

Πολωνοί, Σέρβοι και Ούγγροι, στρέφουν το βλέμμα τους προς την Ουάσινγκτον όταν πρόκειται για κρίσιμες αποφάσεις.

- Εμμανουέλ Μακρόν: Ευκαιρία για επανεκκίνηση

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακάμψει από το σοκ της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, ενώ εμπλέκεται ταυτόχρονα σε τρία κρίσιμα μέτωπα.

- Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο : Φτερωτές νίκες πετούν στον ουρανό της Αθήνας

26 αρχαιότητες από τις συλλογές του ΕΑΜ «συνομιλούν» με 26 νεότερα έργα Ευρωπαίων δημιουργών του 18ου και 19ου αιώνα, σε μια έκθεση με νίκες των Ελλήνων, όχι μόνο κατά των Περσών, αλλά και στα αθλήματα, στις τέχνες ή και προσωπικές.

- Συνέντευξη Κωνσταντίνος Τζαμιώτης: Η βαρβαρότητα πάει χέρι με τον πολιτισμό

Ο συγγραφέας ακτινογραφεί την ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων 200 χρόνων και αναρωτιέται «Σε ποιον ανήκει η Κόλαση» και μιλάει για τις μικρές ιστορίες που «πρέπει να έχουν τη λάμψη της αστραπής».

- Ολυμπιακός: Ξέρει να κάνει την κρίση ευκαιρία

Η δεκαετία Μαρινάκη στην ΠΑΕ, οι τίτλοι, τα ευρωπαϊκά σαλόνια, τα γεμάτα ταμεία και η λειτουργία του κλαμπ πάνω στα πρότυπα της ποδοσφαιρικής ελίτ.

Διαβάστε στο Liberal Markets:

- Η εποχή του «μαγικού χρήματος»

Αλλάζει το μοντέλο της οικονομίας. Τι σημαίνει για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο το σπάσιμο των ταμπού της οικονομικής πολιτικής που θέτει σε εφαρμογή πρωτόγνωρα μέτρα στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις. Πως διαγράφεται η επόμενη μέρα. Η αλλαγή συσχετισμού των οικονομικών δυνάμεων, ο κίνδυνος του πληθωρισμού και της έκρηξης χρεών, τα οφέλη για επιχειρήσεις και πολίτες και η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα.

- Οι high tech επιλογές των διεθνών fund managers

Επενδύσεις στις εταιρείες του μέλλοντος. Τα ισχυρά και τα λιγότερα γνωστά «χαρτιά» των ξένων θεσμικών επενδυτών από την υψηλή τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες, την τηλεργασία, και τις ψηφιακές πλατφόρμες.

- Το μεγάλο στοίχημα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις παραχωρήσεις και τα έργα υποδομών με νέες επενδύσεις άνω των 4 δισ. ευρώ

Το νέο ομόλογο ύψους έως 500 εκατ. ευρώ, όπως και το συνολικό επενδυτικό πλάνο του ομίλου, «κουμπώνουν» με τις νέες στρατηγικές κατευθύνσεις που επιβάλλει η Ε.Ε. για την επόμενη πενταετία, δηλαδή επενδύσεις σε πράσινη οικονομία, υποδομές και ενίσχυση της απασχόλησης

- Προϋπολογισμός 2021: Ζητούνται 2 δισ. ευρώ για φοροελαφρύνσεις

Το ζητούμενο είναι να πιάσει η χώρα το νήμα της ιστορίας ανάκαμψης, το οποίο κόπηκε εξαιτίας του κορονοϊού, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η «εξίσωση» θα είναι πολύ δύσκολη, ενώ έχει πολλούς αγνώστους.

- Φάκελος Covid-19: Οι εταιρείες αουτσάϊντερ στην έρευνα για το εμβόλιο

Η AstraZeneca, η Moderna και το δίδυμο Pfizer-BioNTech μπορεί να προπορεύονται στην έρευνα και την παρασκευή του εμβολίου για την Covid-19, όμως στο τέλος της ημέρας θα έχουμε πολύ περισσότερα από ένα εμβόλια. Ποια μεγάλα ονόματα εισέρχονται στη μάχη και ποιες μικρότερες εταιρείες διεκδικούν - πρόωρα- μεγάλο μερίδιο της πίτας

- Από το "bitcoin mining" στο "yield farming" επιτοκίων που υπόσχονται υπεραποδόσεις έως 100%

Η νέα τάση στα κρυπτονομίσματα

- Εξόρυξη κερδών στα χρυσωρυχεία από το ράλι στα πολύτιμα μέταλλα

Πότε οι μετοχές θα ακολουθήσουν τα πολύτιμα μέταλλα. Η ιστορία έχει δείξει πως οι τιμές των εξορυκτικών επιχειρήσεων κάποια στιγμή αρχίζουν και αποδίδουν καλύτερα από τα ίδια τα πολύτιμα μέταλλα, εφόσον η άνοδος έχει μεγάλη διάρκεια. Ο βασικός λόγος είναι πως όλη η άνοδος στην τιμή του χρυσού ή του αργύρου «μεταφράζεται» σε επιπλέον καθαρά κέρδη για τις εταιρείες των ορυχείων

- Ύδρευση και λιμάνια: Αντι-Covid μετοχές σε ταραγμένα νερά

Η άποψη ότι αγοράζουμε μετοχές και όχι δείκτες έχει αποδειχθεί χρυσοφόρα σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας. Στο μικροσκόπιο τέσσερις εταιρείες υποδομών στην ύδρευση και τις λιμενικές εγκαταστάσεις, με καλή χρηματοοικονομική διάρθρωση, αμυντικά χαρακτηριστικά και καλή μερισματική απόδοση.

- Ποιοι προηγούνται στην επάνοδο προς την «κανονικότητα»

Διαφορετικές ταχύτητες, ανάλογα με τη δραστηριότητα. Αυτό που διαφαίνεται είναι πως δεν θα έχουμε σε καμία περίπτωση μια συνολική επιστροφή σε κανονική λειτουργία. Η κατανάλωση που σχετίζεται με δραστηριότητες «υψηλού κινδύνου» θα αργήσει να ανακάμψει και αυτό θα έχει επιπτώσεις στην αγορά.

- Συνέντευξη Μαρίκα Λάμπρου: Έφτασε η ώρα να δούμε τις πυραμίδες ανάποδα

Οι ηγέτες υπηρετούν και οι διοικητικές πυραμίδες στις επιχειρήσεις αναποδογυρίζουν… ανεξαρτήτως κορονοϊού.

- Ριζικό λίφτινγκ στο Πειραιά

Το έργο της ανάπλασης των κτιρίων της Παπαστράτος από τις Dimand και Grivalia αποτέλεσε την αρχή της ολοκληρωτικής αλλαγής στον Πειραιά.