Παπαγγελόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν έπρεπε να γίνει αποδεκτό το ηχητικό
Προανακριτική

Παπαγγελόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν έπρεπε να γίνει αποδεκτό το ηχητικό

Μετά το σάλο που ξέσπασε από το ηχητικό Μιωνή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Δ. Παπαγγελόπουλος φέρονται να αλλάζουν γραμμή, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή δεν έπρεπε να κάνει δεκτό το υλικό, ισχυριζόμενοι ότι  είναι προϊόν κατασκοπείας. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός πρότεινε να επισημανθεί ότι με την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά - Μιωνή έχει τελεσθεί το έγκλημα της Κατασκοπείας (Άρθρο 148 παρ. 1 και 2, διότι δημοσιοποιήθηκαν παράνομα κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του Κράτους.  Κατά τον ίδιο αυτό «το κατάπτυστο και παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου».

Τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος,  μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «είναι παράνομο αυτό που έγινε. Δεν έπρεπε να το αποδεχθεί η Επιτροπή. Είναι παράνομο. Η Επιτροπή ειναι εκτεθειμένη που το δέχθηκε». 

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ,  Κώστας Καραγκούνη: «Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την αρμοδιότητά μας και δεύτερον δεν τίθεται θέμα αρμοδιότητας διότι είμαστε sui generis όργανο. Ερευνούμε υπόθεση διαφθοράς και σε κάθε περίπτωση το στείλαμε στην εισαγγελία. Δηλαδή τι ζητάτε; Να αποκρύψουμε το ηχητικό;».

Την ίδια ώρα, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε τη σύλληψη της πρώην εισαγγελέως Ελένης Ραϊκου. «Ως Εισαγγελέας που είναι η Επιτροπή σας έπρεπε να κρατήσετε την κυρία Ραΐκου εδώ όταν κατέθετε και να φωνάξετε την ασφάλεια και να την πάτε στον Εισαγγελέα. Έπρεπε να την είχατε συλλάβει! Γι΄ αυτά που είπε ότι είμαστε πλαστογράφοι εγώ και η Τουλουπάκη», είπε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπσοτήριξε ότι από το ηχητικό δεν πλήττεται μια και, όπως είπε, «είμαι άνθρωπος που δεν υπέκυπτε.

Υπενθυμίζεται ότι η συνομιλία ανάμεσα στον κ. Παππά και τον κ. Μιωνή για τον Παπαγγελόπουλο είχε ως εξής: 

Παππάς: Απλά μην ανοίγεις τώρα... ο Παπαγγελόπουλος, εντάξει...

Μιωνής: Τι; Πώς τον διαβάζεις;

Παππάς: Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου...Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict... Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής [ακατάληπτο}Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!

Μιωνής: Βγάζουν λεφτά;

Παππάς: Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για... βγάζουμε λεφτά! 

Μιωνής: Ναι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.

Παππάς: Μπράβο. Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι... Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο... Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;