7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Κυρ. Πιερρακάκης: Πάνω από 240.000 ραντεβού για εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα 65 - 69 ετών

Πάνω από 240.000 ραντεβού για εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα 65 - 69 ετών

Περισσότεροι από 240.000 πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 65 - 69 ετών έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, λίγες ώρες μετά την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Όπως σημειώνει ο υπουργός σε ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τα ραντεβού κλείνονται με SMS για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και μέσω του emvolio.gov.gr, στα φαρμακεία και τα ΚΕΠ.

Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 65-69

Άνοιξε σήμερα, 2 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 για την ηλικιακή ομάδα των 65-69. Επίσης, ενεργοποιείται η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Σημειώνεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες από 60 έως 64 ετών, άνω των 70 ετών, πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η σειρά προτεραιοποίησης των ομάδων του πληθυσμού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 διαμορφώνεται σε εννέα επιμέρους κατηγορίες:

1α. Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών

   β. Ασθενείς και προσωπικό σε θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας

   γ. Εκπαιδευτικοί, προσωπικό και μαθητές (ηλικίας 16 ετών και άνω) ειδικών σχολείων και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία

   δ. 'Ατομα, που έρχονται σε επαφή με ζώα, που μπορεί να φέρουν μεταλλαγμένα στελέχη του ιού SARS-CoV-2

   ε. Άτομα σημαντικά για τη διασφάλιση της λειτουργίας και της συνέχειας του κράτους

   2.Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω

   3. Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω

   4.Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω

   5 α. Άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου(ανεξαρτήτως ηλικίας)

    β. Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω

   6. Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω

   7 α. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

    β. Άτομα ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου

   8 α. Εκπαιδευτικοί ηλικίας έως 59 ετών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

    β. Προσωπικό υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας

    γ. Άτομα ηλικίας 18-59 ετών που διαμένουν σε δομές ομαδικής διαβίωσης με μεγάλο συγχρωτισμό

   9. Άτομα 18-59 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα (προτεραιότητα βάσει ηλικίας: 55-59 ετών, κατόπιν 50- 54 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.)