Πάνω από 23 εκατομμύρια χάπια captagon εντόπισε ο ΣΔΟΕ στο Κερατσίνι

Πάνω από 23 εκατομμύρια χάπια captagon εντόπισε ο ΣΔΟΕ στο Κερατσίνι

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης των χαπιών captagon («χάπια των τζιχαντιστών») που βρέθηκαν σε τρία κοντέινερ στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Κερατσίνι.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 23 εκατομμύρια χάπια, ενώ σήμερα θα γίνει έλεγχος στις λίγες παλέτες έχουν απομείνει στο τρίτο κοντέινερ.

Υπενθυμίζεται ότι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με το γραφείο της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (D.E.A) που εδρεύει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, εντόπισαν και εν συνεχεία δέσμευσαν στο λιμάνι του Πειραιά τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Λαττάκεια της Συρίας με τελικό προορισμό την Κίνα και ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά (transit). Σύμφωνα με το φορτωτικό έγγραφο (Bill of Lading- B.O.L) τα εμπορευματοκιβώτια ήταν έμφορτα με σανίδες MDF κατανεμημένες σε 20 παλέτες ανά εμπορευματοκιβώτιο.

Το σύνολο της ανευρεθείσας και κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON, από το πρώτο ελεγχθέν εμπορευματοκιβώτιο, ανέρχονταν σε έναν τόνο και 590 κιλά (1.590.000 γραμμάρια), που αντιστοιχεί σε ποσότητα 10.018.260 εκατομμυρίων δισκίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ