K. Πιερρακάκης: Πάνω από 1,5 εκατ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση

K. Πιερρακάκης: Πάνω από 1,5 εκατ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση

Στο ορόσημο των 1,5 εκατομμυρίων εμβολιασμών με την πρώτη δόση εμβολίου Covid στην Ελλάδα, που ξεπεράστηκε σήμερα αναφέρεται με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Σήμερα, πάνω από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση» αναφέρε ο κ. Πιερρακάκης και συμπληρώνει ότι «όλοι μαζί διευρύνουμε το τείχος προστασίας απέναντι στην πανδημία. #Ελευθερία».

Αντιστοίχως, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, ανέφερε ότι σήμερα ξεπερνάμε το 1,5 εκατ. εμβολιασμένων, επισημαίνοντας ότι ολοκληρώνεται με επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία», γεγονός που - όπως τόνισε - «μας δίνει αισιοδοξία και χαρά για να συνεχίσουμε».

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες άνω των 40 ετών

Η επόμενη κατηγορία των πολιτών που θα εμβολιαστεί αφορά τα νοσήματα αυξημένου κινδύνου και περιλαμβάνει περίπου 800.000 ανθρώπους.