7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Λίβανος - Κορονοϊός: Πάνω από 10.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν σε μια μέρα

Πάνω από 10.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν σε μια μέρα

Οι αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν για την COVID-19 μέσα σε μια μέρα -χθες Σάββατο- στο πλαίσιο του «μαραθωνίου» ανοσοποίησης που οργάνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας σε κρίση.

Συγκεκριμένα συνολικά, 10.452 άνθρωποι ηλικίας 30 ετών και άνω έλαβαν χθες ως τις 18:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μια δόση του εμβολίου της AstraZeneca, διευκρίνισε το υπουργείο, πηγαίνοντας στα ραντεβού τους σε διάφορα κέντρα σε όλη τη χώρα που άνοιξαν από νωρίς τα πρωί.

Να σημειωθεί ότι η πρωτεύουσα Βηρυτός και ορισμένες ακόμη περιοχές της χώρας δεν συμμετείχαν σε αυτόν τον «μαραθώνιο», αλλά ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Χάμαντ Χάσαν διαβεβαίωσε ότι θα οργανωθεί άλλη μια παρόμοια εκστρατεία, που θα καλύψει μεγαλύτερο μέρος ης χώρας.

«Κάποιες περιοχές δεν θέλησαν να συμμετάσχουν, αλλά μετά την ενθαρρυντική σημερινή (σ.σ. χθεσινή) εμπειρία, όλος ο κόσμος θα συμμετάσχει σύντομα», σημείωσε, χωρίς πάντως να διευκρινίσει την ημερομηνία του δεύτερου «μαραθωνίου».

Το εγχείρημα στέφθηκε από «μεγάλη επιτυχία», κατά τον Φίρας Αμπιάντ, τον διευθυντή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού, του κυριότερου στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σήμερα αναμένεται να φθάσουν στη χώρα κάπου 170.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, πρόσθεσε.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο, αναμένονται στη χώρα κάπου δύο εκατομμύρια δόσεις του προϊόντος αυτού.

Υπενθυμίζεται πως ο Λίβανος, βυθισμένος στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1975-1990), έχει καταγράψει μέχρι εδώ επισήμως 7.718 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 540.000 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Υπογραμμίζεται ότι στην εν λόγω αραβική χώρα των περίπου έξι εκατομμυρίων κατοίκων έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μία δόση εμβολίου σε πάνω από 700.000 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ