Πάνω από 1.200 νεκροί σε Ινδία, Μπαγκλαντές και Νεπάλ από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Πάνω από 1.200 νεκροί σε Ινδία, Μπαγκλαντές και Νεπάλ από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Τουλάχιστον 21  άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Μουμπάι της Ινδίας, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες για αρκετούς που εκτιμάται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Αξιωματούχος της αστυνομίας είπε στο Reuters ότι στο παλιό αυτό κτίριο διέμεναν εννέα οικογένειες. Βρισκόταν στη συνοικία Ντόνγκρι, μια περιοχή με στενούς δρόμους και πολλά κτίρια στη σειρά, κάποια εκ των οποίων κατασκευάστηκαν σχεδόν πριν από 100 χρόνια.

Στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε στεγαζόταν η αποθήκη ενός ζαχαροπλαστείου και οι περισσότερες οικογένειες που κατοικούσαν στους υψηλότερους ορόφους βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους καθώς το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι.

Η κατάρρευση σημειώθηκε μετά από δύο ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει μεγάλο μέρος της πόλης -της πιο πυκνοκατοικημένης στην Ινδία, με 18,5 εκατομμύρια κατοίκους. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Ινδία, όπως και το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ και έχουν προκαλέσει τον θάνατο συνολικά 1.200 ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, 17 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί όταν ένα τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε σε ένα προάστιο της ίδιας πόλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Φωτογραφία: Photo by Imtiyaz Shaikh /Anadolu Agency/Getty Images/ Ideal Image