7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ζητά άμεσα την 3η δόση για τους υγειονομικούς

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ζητά άμεσα την 3η δόση για τους υγειονομικούς

Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα από τις αρμόδιες αρχές να πραγματοποιηθεί και 3η δόση των εμβολίων στους υγειονομικούς με σκοπό την προστασία τους ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Επισημαίνει δε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα πρέπει να "τρέξει" τις διαδικασίες αφού οι υγειονομικοί είναι αυτοί που εμβολιάστηκαν από τους πρώτους και έτσι οι συνθήκες για την 3η δόση είναι πλέον ώριμες. 

Αναμένουμε των εμβολιασμό κατ' οίκον από τους ιδιώτες ιατρούς

Την ίδια στιγμή ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναμένει την έναρξη εμβολιασμών κατ' οίκον από τους ιδιώτες ιατρούς καθώς και σε όλα τα ιατρεία, πράγμα που θα ενισχύσει την επιτυχημένη εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας. Παράλληλα θεωρεί θετικό βήμα την απόφαση να διατίθενται τα εμβόλια για τον κορoνοϊό στον παιδικό πληθυσμό, στον φυσικό τους χώρο που είναι τα ιατρεία των παιδιάτρων.

«Τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν άμεσα από την Covid-19, καθώς, όπως δείχνουν όλες οι πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, πλέον και τα ανήλικα κινδυνεύουν λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Ο εμβολιασμός τους κρίνεται απαραίτητος ειδικά τώρα που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά» τονίζει ο ΠΙΣ