Πανελλαδικές εξετάσεις: Δημοκρατία και νέοι το θέμα της Έκθεσης

Πανελλαδικές εξετάσεις: Δημοκρατία και νέοι το θέμα της Έκθεσης

Με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, ως είθισται, άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το θέμα που εξετάστηκε αφορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούσε την ενότητα Δημοκρατία και Πολιτικοί. Σύμφωνα με καθηγητές το θέμα κρίνεται αναμενόμενο καθώς ανήκε στην ομάδα αυτών που μελετούσαν οι υποψήφιοι.

Χθες, την αρχή είχαν κάνει οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ), που εξετάστηκαν επίσης στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Το νέο ακαδημαϊκό έτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εισαχθούν 78.335 φοιτητές, αριθμός αυξημένος κατά 3.643 θέσεις σε σχέση με πέρυσι που είχαν εισαχθεί 74.692.

Οι εξετάσεις των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού για τα ΓΕΛ και Ειδικότητας για τα ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν έως τις 18 και 20 Ιουνίου, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα:

- 10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

- 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

- 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

- 18 Ιουνίου: οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα, από τις 21 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου.