Πανελλαδικές εξετάσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα, μέσω SMS

Πανελλαδικές εξετάσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα, μέσω SMS

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ενημέρωση για τη βαθμολογία, τη σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS, θα μπορούν να κατοχυρώσουν από αύριο οι ενδιαφερόμενοι, με το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας.

Η εφαρμογή για την καταχώρηση ή επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου των υποψηφίων, θα πρέπει να γίνεται στην ειδική εφαρμογή, η οποία θα είναι διαθέσιμη από αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου και συγκεκριμένα στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr  μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.