Σήμερα το μεσημέρι η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων

Σήμερα το μεσημέρι η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων

Τέλος στην αγωνία των 104.000 υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπαίνει σήμερα καθώς στη μία το μεσημέρι το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις επιδόσεις τους. Οι βαθμολογίες των υποψηφίων θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, ενώ διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα, και όχι το όνομα.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σήμερα προγραμματίζεται να ανακοινωθούν και τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.

Από την Πέμπτη 5 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), σε αυτή την διεύθυνση.

Η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει οριστικά τη Δευτέρα 16 Ιουλίου. Μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.