7ος χρόνος, ημέρα 2230η
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021

Παναγιωτόπουλος: Να σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν χωρίς καθυστέρηση

Παναγιωτόπουλος: Να σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν χωρίς καθυστέρηση
Eurokinissi

Να εξαντληθούν τα επιχειρήματα υπέρ των εμβολιασμών πρότεινε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η πόλωση να μετατρέψει «διστακτικούς» σε «αρνητές».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, τόνισε ότι σε θέματα δημόσιας υγείας δεν αποδίδουν ο στιγματισμός, οι κατηγορίες και η ένταση.

«Να εξαντληθεί η συζήτηση και τα επιχειρήματα αλλά και προσωπική επαφή για να απαντηθούν τα εξειδικευμένα ερωτήματα, οι απορίες, οι δισταγμοί και οι ενστάσεις πολλών ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί», υπογράμμισε.

Επίσης, επισήμανε ότι χρειάζονται μέτρα όπως αυτά που δίνουν πρόσβαση στους εμβολιασμένους σε ορισμένες δραστηριότητες ή τους δίνουν τη δυνατότητα να μην κάνουν self test. «Αυτές οι δυνατότητες, συνιστούν φυσική συνέπεια της επιλογής τους να εμβολιαστούν», σχολίασε.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα να αντιμετωπίσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τόσο λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» που είναι πολύ μεταδοτικότερη αλλά και γιατί τα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται λιγότερο.

Για την ινδική μετάλλαξη σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων ειδικών αναφέρουν ότι θα γίνει κυρίαρχη έως το τέλος Αυγούστου.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν χωρίς καθυστέρηση λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει έως τον Σεπτέμβριο αλλά πρέπει να μην αφεθεί χώρος στο στέλεχος «Δέλτα» να επεκταθεί.