7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Παναγιωτόπουλος: Η αποστολή πυραύλων στη Σαουδική Αραβία δε δημιουργεί κενό στην εθνική άμυνα

Παναγιωτόπουλος: Η αποστολή πυραύλων στη Σαουδική Αραβία δε δημιουργεί κενό στην εθνική άμυνα
Ap Images

Η προσωρινή απουσία του οπλικού συστήματος «Patriot» καλύπτεται από την διάταξη και σχεδίαση του Ενοποιημένου Συστήματος Αεράμυνας (ΕΣΑ/Μ) και δεν δημιουργεί επιχειρησιακό κενό στην αεράμυνα της χώρας. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Αποστολή των "Patriot" της Ελλάδος στην Σαουδική Αραβία και ταυτόχρονη απόσυρση των αντίστοιχων πυραύλων των ΗΠΑ από την εν λόγω χώρα».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «τα διατιθέμενα μέσα και οι δυνάμεις αεράμυνας της χώρας δρουν ως ένα ενιαίο σύνολο» ενώ επισήμανε ότι «η επικείμενη ένταξη των υπερσύγχρονων αεροσκαφών Rafale στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας ενισχύει στο μέγιστο την αμυντική θωράκιση της χώρας».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «λοιπά στοιχεία ή και κατάθεση εγγράφων φέρουν διαβάθμιση βαθμού ασφαλείας "Απόρρητο" και ως εκ τούτου δεν είναι αποδεσμεύσιμα, μέσω της παρούσας διαδικασίας, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του 'Αρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ