Παναγιωτόπουλος για φρεγάτες: Πήραμε αποφάσεις που άλλοι δεν τολμούσαν

Παναγιωτόπουλος για φρεγάτες: Πήραμε αποφάσεις που άλλοι δεν τολμούσαν

Στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας - Γαλλίας για την απόκτηση των φρεγατών που οι ίδιοι υπέγραψαν με τους ομολόγους τους Ντριάν και Παρλί αναφέρθηκαν ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Δένδιας αντίστοιχα. 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter εστίασε στην απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία που προβλέπει την προμήθεια 3+1 υπερσύγχρονων φρεγατών Βelharra σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «με μελέτη όλων των προτάσεων, εμπιστοσύνη στο ΠΝ και με σύνεση πήραμε αποφάσεις που άλλοι δεν τολμούσαν επί δεκαετίες. Μετά την ΠΑ και τα Rafale και το ΠΝ θωρακίζεται με Belharra . Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία Reloaded!».

Από τη δική του πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σημείωσε: «Εκ μέρους της Κυβέρνησης της Ελλάδας, υπέγραψα μαζί με τον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο και παρουσία του Πρωθυπουργού τη Συμφωνία μεταξύ Σημαία της Ελλάδας & Σημαία της Γαλλίας για την εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια».