Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο 6χρονος που τυλίχθηκε με το λουρί του σκύλου

Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο 6χρονος που τυλίχθηκε με το λουρί του σκύλου

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ο 6χρονος από το Παλαιό Φάληρο που τυλίχθηκε στο λαιμό με το λουρί του σκύλου του. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το παιδί πέθανε μετά από δεύτερη καρδιακή ανακοπή.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50.

Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση.

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018.

Όλο το χρονικό

Ο 6χρονος Χάρης νοσηλευόταν από την Τρίτη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο. Όλα ξεκίνησαν όταν το παιδί έπαιζε με το λουρί του σκύλου στο δωμάτιό του, το οποίο και είχε περάσει στο λαιμό του.

Η μητέρα του παιδιού, μόλις εντόπισε αναίσθητο τον μικρό Χάρη, ειδοποίησε αμέσως το ασθενοφόρο και την αστυνομία.

Οι νοσηλευτές προσπάθησαν επί 35 λεπτά να επαναφέρουν τον 6χρονο λίγο πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων όπου και διασωληνώθηκε.

Φωτογραφία: intime.news