7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Παιδικές κατασκηνώσεις: Πάνω από 100 κρούσματα τα τελευταία 24ωρα

Παιδικές κατασκηνώσεις: Πάνω από 100 κρούσματα τα τελευταία 24ωρα

Μόνο τα τελευταία 24ωρα έχουν προκύψει περισσότερα από 100 θετικά κρούσματα σε διάφορες παιδικές κατασκηνώσεις, με τις αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και τις ιχνηλατήσεις να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αυξημένα τα κρούσματα σε κατασκηνώσεις Χαλκιδικής, Πίνδου, Καβάλας, Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται νεότερο δημοσίευμα του GrTimes.gr εντοπίστηκαν σήμερα ακόμα 31 θετικά κρούσματα από παιδικές κατασκηνώσεις. Συγκεκριμένα, άλλα 20 κρούσματα προέκυψαν από την μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική και μέχρι χθες μετρούσε, τουλάχιστον, 30 κρούσματα. 

Οκτώ νέα κρούσματα προέκυψαν από την παιδική κατασκήνωση της Καβάλας η οποία πλέον έχει εκκενωθεί και δεν φιλοξενεί, για προληπτικούς λόγους, κατασκηνωτές ενώ σήμερα ξεκίνησε η απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη, στις εγκαταστάσεις θα μεταβεί κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για μαζικό διαγνωστικό έλεγχο στα στελέχη της επόμενης περιόδου.

Τρία είναι τα νέα κρούσματα που προέκυψαν από παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή της Σιθωνίας στην Χαλκιδική, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε ότι λόγω των κρουσμάτων σε κατασκηνωτές και προσωπικό, θα λήξει σήμερα (αντί για 29 Ιουλίου) τη δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο, προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια και για να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στους χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα τα περιστατικά που είχαν εντοπιστεί μόνο τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές κατασκηνώσεις τις χώρας ξεπερνούσαν πλέον τα 100.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως αν και τα παιδιά εισέρχονται στις κατασκηνώσεις με αρνητικά τεστ κορονοϊού και οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα, εντοπίζονται νέα κρούσματα σε αρκετές κατασκηνώσεις της χώρας.

Ακόμα το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλος φόβος πως τα κρούσματα μπορεί να αγγίξουν τις επόμενες ημέρες ακόμα και τα 500 καθώς λόγω της ηλικίας των παιδιών, στα ομαδικά αθλήματα και τα παιχνίδια, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κρατηθούν αποστάσεις και η εξάπλωση είναι ιδιαίτερα γρήγορη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά πληροφορίες, αρκετά είναι τα θετικά κρούσματα που προκύπτουν σε παιδιά που έχουν φύγει από τις κατασκηνώσεις με τους γονείς τους και πηγαίνουν για rapid test σε σημεία που βρίσκονται κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ή ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.