Παγώνη: Πολύ σοβαρό το πρόβλημα στη Β. Ελλάδα - Μεταφορά ασθενών στην Αθήνα

Παγώνη: Πολύ σοβαρό το πρόβλημα στη Β. Ελλάδα - Μεταφορά ασθενών στην Αθήνα

Τα ποσοστά κάλυψης κρεβατιών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φτάνουν έως 97% ενώ υπάρχουν και κλινικές με κάλυψη έως 100%, προειδοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας μάλιστα ότι εξαιτίας της ισχυρής πίεσης έγιναν 5 μετακινήσεις ασθενών με κορονοϊό σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ για την αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων αλλά και νεκρών από κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα, η Ματίνα Παγώνη χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό πρόβλημα» την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως από τις 5 μετακινήσεις ασθενών στην Αθήνα, οι 2 ασθενείς μεταφέρθηκαν από την Αλεξανδρούπολη, οι 2 από τη Λάρισα και 1 από τη Χαλκίδα.

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να αναχαιτιστεί η πανδημία, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι πρέπει να αυξηθούν οι αυστηροί έλεγχοι αλλά και ο αριθμός των τεστ, ενώ χρειάζεται και καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου. Ήταν κατηγορηματική πως δεν πρέπει να γίνει ξανά lockdown με 60% εμβολιασμένους που φτάνει στο 70% μαζί με όσους έχουν νοσήσει.

Εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αποτελεσματικότητα που θα έχει το μέτρο της συχνής αποστολής SMS στους ανεμβολίαστους λέγοντας ότι «είναι εκνευριστικά» και πως «δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει». Εξήγησε ότι η πολιτεία απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης καθώς έως τώρα δεν έχει πειστεί να εμβολιαστεί.

«Ξεκινήσαμε με πολύ χαμηλά ποσοστά και τα έχουμε φτάσει εδώ που τα έχουμε φτάσει. Θα συνεχίζουμε εμείς να αγωνιζόμαστε», τόνισε.

Για  προπηλακισμό Βασιλακόπουλου

Σχετικά με τον προπηλακισμό του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία η διαχείριση τέτοιων περιστατικών και πως δεν χρειάζονται εντάσεις καθώς βρισκόμαστε σε «πόλεμο» για να πειστεί ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε πως η ίδια δείχνει ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε της ζητηθεί είτε όχι από τον κατάστημα και πως με αυτό τον τρόπο «τους βάζεις στη θέση τους για να κάνουν τη δουλειά τους». Ανέφερε επίσης ότι οι επιστήμονες που βγαίνουν στα ΜΜΕ όπως και οι πολιτικοί, γνωρίζουν ότι μπορεί να συμβεί κάποιο τέτοιο περιστατικό.

«Όλοι ξέρουμε ότι σε κάποιες φάσεις, περιστάσεις θα γίνουν και αυτά τα γεγονότα. Επομένως επιλέγεις: ή βγαίνεις και τοποθετείσαι επιστημονικά και μπορεί να υποστεί και αυτές τις συνέπειες ή δεν βγαίνεις καθόλου», σημείωσε.