7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Παγώνη: Μη αναμενόμενη και μεγάλη η αύξηση των κρουσμάτων

Παγώνη: Μη αναμενόμενη και μεγάλη η αύξηση των κρουσμάτων

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί τις τελευταίες τρεις ημέρες στη χώρα μας χαρακτηρίζοντάς την ως μη αναμενόμενη και μεγάλη. 

Μιλώντας στο Mega, η κ. Παγώνη προέτρεψε τους πολίτες να προσέχουν παντού, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Τα παιδιά που πήγαν στα πάρτι και βγήκαν θετικά, παρόλο που στις οικογένειές τους ήταν εμβολιασμένοι, οι περισσότεροι νόσησαν. Όχι με βαριά συμπτώματα, αλλά έκαναν πυρετό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή» σημείωσε. 

«Είναι άλλο να μην έχεις εμβολιαστεί και να κολλήσεις και να βρεθείς σε ΜΕΘ και άλλο να έχεις εμβολιαστεί, να νοσήσεις και να είσαι σπίτι σου με πυρετό ή απλά συμπτώματα. Νοσούν τελείως διαφορετικά εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε η κ. Παγώνη.

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη να εμβολιαστούν οι νέοι πριν τις διακοπές. «Η μετάλλαξη ‘’Δέλτα’’ αναφέρεται στους νέους ανθρώπους, ηλικίας 14-25. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτα να εμβολιαστούν οι νέοι και μετά να πάνε διακοπές» εξήγησε.