7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Παγώνη: Έγκλημα η υπόθεση με τα πιστοποιητικά στην Καρδίτσα

Παγώνη: Έγκλημα η υπόθεση με τα πιστοποιητικά στην Καρδίτσα
Φωτογραφία αρχείου

«Έγκλημα» χαρακτήρισε το περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς που έγιναν σε εμβολιαστικό κέντρο της Καρδίτσας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση.

«Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα.Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό», ανέφερε η Μ. Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Όσον αφορά στην υπάλληλο που είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα με τους κωδικούς, τόνισε πως δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της ενώ κατά τη γνώμη της η υπόθεση θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει: «Ένα άτομο έχει τους κωδικούς, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν πρέπει να επιστέψει στη δουλειά της. Θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να έχει λήξει η υπόθεση». 

«Αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τους ασθενείς στα νοσοκομεία που αρνούνται να διασωληνωθούν, η Μ. Παγώνη δήλωσε πως στην περίπτωση του περιστατικού στον Ευαγγελισμό, οι γιατροί διαχειρίστηκαν άψογα την υπόθεση.« Αναγκαστικά έπρεπε να πας με δικαστική παρέμβαση για να σώσεις τον άρρωστο», πρόσθεσε.

Μάλιστα τόνισε πως δεν είναι σπάνιο να εμφανίζονται δικηγόροι στα νοσοκομεία έξω από τις μονάδες. Eπίσης, σχετικά με τους γιατρούς που καλούν τον κόσμο να αρνηθεί τον εμβολιασμό, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

Η Μ. Παγώνη  αποκάλυψε πως δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της, αλλά αυτό όπως δήλωσε δεν την εμποδίζει να βγαίνει και να ενημερώνει.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων, σημείωσε πως τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης στις ηλικίες 12-17 είναι πολύ χαμηλά.

«Φοβόμαστε ότι αν δεν εμβολιαστούν θα κολλήσουν πολλά παιδιά. Η μετάλλαξη Δ δεν παίζει το έχουμε δει και στην Αμερική.Οφείλουμε να τα ενημερώσουμε τα παιδιά. Δεν πρέπει να περιμένουμε σε αυτή τη φάση», πρόσθεσε.

Επιπλέον, έκανε ανοιχτή πρόταση να υπάρξουν συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολείο, που θα εμβολιάζουν  για παιδιά και γονείς.

Τέλος, διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση, δεν εκμεταλλευόμαστε τα παιδιά για να χτιστεί το τείχος ανοσίας.