8ος χρόνος, ημέρα 2398η
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Παγώνη: Δεν υπάρχει διασωληνωμένος με τριπλό εμβολιασμό από την Όμικρον

Παγώνη: Δεν υπάρχει διασωληνωμένος με τριπλό εμβολιασμό από την Όμικρον

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε πως οι σκληροί δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και θα αρχίσουν να μειώνονται τις επόμενες εβδομάδες. Διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής με τριπλό εμβολιασμό από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Μιλώντας στο MEGA, μίλησε παράλληλα για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν γιατροί και νοσηλευτές από την κακοκαιρία «Ελπίς».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, αφού πρώτα ανέφερε ότι παραμένει αποκλεισμένη στα σύνορα Χαλανδρίου – Πολυδρόσου, όπου είναι όλοι οι δρόμοι κλειστοί, είπε πως είναι αδύνατον να φτάσει στο νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αυτές τις μέρες το ιατρικό κομμάτι το αντιμετώπισαν, ενώ συνάδελφοι που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα σπίτια τους, έμειναν στα νοσοκομεία και έκαναν δύο και τρεις βάρδιες σερί».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «έχουμε ολοκληρώσει νοσηλίες και δεν μπορούμε να δώσουμε εξιτήρια γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να φτάσουν σπίτι τους», τονίζοντας παράλληλα ότι οι εφημερίες συνεχίζονται κανονικά και το προσωπικό πρέπει να βρει τρόπο να έχει διαθέσιμες κλίνες για τα νέα περιστατικά.

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως οι σκληροί δείκτες, των θανάτων και των διασωληνωμένων, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και θα αρχίσουν να μειώνονται τις επόμενες εβδομάδες: «Οι άνθρωποι που είναι εκεί είναι με πολλές επιπλοκές, αλλά και με τη μετάλλαξη Δέλτα» σημείωσε και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής με τριπλό εμβολιασμό από τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Υπάρχει ανεμβολίαστος ασθενής με Όμικρον» πρόσθεσε. Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, τα κρούσματα αναμένεται να μειωθούν τις επόμενες ημέρες θα φανούν και τα αποτελέσματα του -άτυπου- lockdown λόγω του καιρού, καθώς δεν υπήρχε μεταδοτικότητα. Κάτι που όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ οδήγησε και τα μέλη της επιτροπής να ξεκινήσουν την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στο φάρμακο για τον κορωνοϊό, που όπως τόνισε θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της Covid-19. «Ευτυχώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε έγκριση για το αντιιικό φάρμακο της Pfizer, που αν νοσήσει κάποιος και το λάβει τις πρώτες ημέρες, θα έχει μια ασφάλεια έως 90% να μην νοσηλευτεί ή να μπει σε ΜΕΘ» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.