7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Παγώνη: Αν δεν πετύχουμε τείχος ανοσίας τέλη Αυγούστου θα γυρίσουμε πάλι πίσω

Παγώνη: Αν δεν πετύχουμε τείχος ανοσίας τέλη Αυγούστου θα γυρίσουμε πάλι πίσω

Σαφή προειδοποίηση πως «αν δεν έχουμε το τείχος ανοσίας μέχρι τέλος Αυγούστου, θα γυρίσουμε πάλι πίσω», έστειλε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ενώ απευθυνόμενη στους αντιεμβολιαστές τόνισε ότι «σέβομαι τις προσωπικές απόψεις, αλλά να σεβαστούν τις επιστημονικές».

Μιλώντας στον Ant1 η Ματίνα Παγώνη στον ΑΝΤ1 επισήμανε ότι πρέπει «να καταλάβουν πώς καταφέραμε να ορθοποδήσουμε. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάνουμε δικό μας άνθρωπο. Αυτήν τη στιγμή, έχουμε ένα εργαλείο, το εμβόλιο», συμπλήρωσε και έκανε γνωστό πως, η μετάδοση του ιού αυτήν τη στιγμή γίνεται σε ηλικίες 14 με 24 ετών και σε εκείνους που είναι μεγαλύτεροι με υποκείμενα νοσήματα.

«Μπορεί οι μικρότερες ηλικίες, αλλά μεταδίδουν στους μεγαλύτερους», είπε τονίζοντας ότι, «νόσησαν άτομα που είχαν εμβολιαστεί» και εξήγησε ότι, το εμβόλιο μας καλύπτει κατά ένα 90% και όσοι εμβολιασμένοι νόσησαν ήταν στο 10% που δεν καλύπτεται.

«Αυτοί που έχουν υποκείμενα και θα νοσήσουν, θα νοσηλευτούν», εξέφρασε τη βεβαιότητα και κάλεσε εκ νέου τον κόσμο να εμβολιαστεί πριν τις διακοπές.

Σε ερώτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό απάντησε πως δε δέχεται να λένε στους γιατρούς και τους νοσηλευτές να εμβολιαστούν, αφού είναι υποχρέωσή τους.

«Υπάρχουν ομάδες, όπως οι εκπαιδευτικοί ή οι άνθρωποι που δουλεύουν σε εστιατόρια ή μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται από πάνω μας χωρίς να έχουν εμβολιαστεί», είπε.

Τέλος, για την ηλικία 15- 17 για την οποία ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα, είπε πως «είναι αυτοί που θα βοηθήσουν στο τείχος ανοσίας».