Στο Πεκίνο μεταβαίνει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ - Εξαπλώνεται ο κοροναϊός

Στο Πεκίνο μεταβαίνει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ - Εξαπλώνεται ο κοροναϊός

Στο Πεκίνο μεταβαίνει ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,Β Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού Β συνεχίζεται. Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές όλων των χωρών προκειμένου να περιορίσουν τη διάδοσή του.Β 

«Οι συνάδελφοί μου στον ΠΟΥ και εγώ θα θέλαμε να μάθουμε τις τελευταίες εξελίξεις και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τη Κίνα, παρέχοντας περαιτέρω προστασία για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος αυτού», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γκεμπρεγιέσους.

Το Κέντρο Συστημάτων Επιστήμης και Μηχανικής (CSSE) στο Johns Hopkins University δημιούργησε χάρτη που ανανεώνει τα στοιχεία για τα κρούσματα του με βάση πληροφορίες που αποδεσμεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλοι αρμόδιοι φορείς

Όπως αποτυπώνεται στον χάρτη η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων βρίσκεται στην κινεζική επικράτεια με τη διασπορά να αφορά χώρες την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, το Μακάο, τη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ, το Νεπάλ και τη Γαλλία.

Δείτε εδώ live την καταγραφή των κρουσμάτων και εδώ το excel με όλα τα κρούσματα, σε όλο τον κόσμο και την εξέλιξη που είχε η υγεία των ασθενών.Β 

ΔήμαρχοςΒ Ουχάν: ΑναμένουμεΒ 1.000 κρούσματα στην πόλη

Ο δήμαρχος της πόλης Ουχάν στην Κίνα, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους και έχει προσβάλει περισσότερους από 2.000 στην Κίνα, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει άλλα 1.000 νέα κρούσματα στην πόλη, βασιζόμενος στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται και δεν έχουν προς το παρόν υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ επισήμανε την τεράστια πίεση που δέχονται οι υποδομές της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι.

Την κρισιμότητα της κατάστασης φανερώνει και το γεγονός ότι ηΒ επαρχία Γκουανγκντόνγκ (νότος), η πλέον πυκνοκατοικημένη στην Κίνα, επέβαλε σήμερα στους 110 και πλέον εκατομμύρια κατοίκους της να φορούν αναπνευστικές μάσκες, επιχειρώντας να εμποδίσει τη μετάδοση του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το εν λόγω μέτρο είναι ήδη υποχρεωτικό στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), όπου ξεκίνησε η επιδημία. Μια άλλη επαρχία, η ΤσιανγκσίΒ (κεντρικά), όπως και πολλές μεγάλες πόλεις έλαβαν ανάλογα μέτρα.

Κινέζος αξιωματούχος: «ΟΒ ιός είναι τρελός»

Στο μεταξύ σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τους δημοσιογράφους που τον πολιορκούσαν ρωτώντας να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την εξάπλωση του κοροναϊού, oΒ υπεύθυνος της κρατικής υπηρεσίας κατά της διάδοσης μολυσματικών ασθενειών στην Κίνα, Γκαου φου,Β προέτρεψε να διατηρήσουν όλοι την ψυχραιμία τους λέγοντας χαρακτηριστικά:Β Β «Ο ιός είναι τρελός, δεν θέλουμε να τρελαθούμε και εμείς».