ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρκία: Εθνικιστής πολιτικός απειλεί με νέα μικρασιατική καταστροφή

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 18:04
Με μια επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή την ημέρα μνήμης από την Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ισμέτ Μπουγιουκαταμάν απείλησε για νέα Μικρασιατική Καταστροφή.
Τουρκία: Εθνικιστής πολιτικός απειλεί με νέα μικρασιατική καταστροφή

Η Ρωσία παρουσίασε στον ΠΟΥ οκτώ υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 18:01
Ρώσοι επιστήμονες έχουν κατοχυρώσει επίσημα οκτώ υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ρωσία, Μελίτα Βουινόβιτς, σημειώνοντας ότι «τα εμβόλια αυτά δημιουργήθηκαν από διαφορετικά επιστημονικο-ερευνητικά ινστιτούτα».
Η Ρωσία παρουσίασε στον ΠΟΥ οκτώ υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού

ΑΠΘ: Η απόφαση της Συγκλήτου για τις εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 17:28
Με γραπτές και προφορικές εξετάσεις, αλλά και μέσω εργασιών θα αξιολογηθούν εξ αποστάσεως, με την ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου, οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
ΑΠΘ: Η απόφαση της Συγκλήτου για τις εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου

ΕΚΠΑ - AΠΘ: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 17:18
Τους τρόπους διασφάλισης των εξ αποστάσεως εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου, ορίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
ΕΚΠΑ - AΠΘ: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντά στους πολίτες

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 16:48
Ερωτήσεις στον Σωτήρη Τσιόδρα θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν οι πολίτες, μέσω του διαδικτυακού κύκλου συζητήσεων, με γενικό τίτλο «Συζητώντας με...» που ξεκινά την Δευτέρα 1η Ιουνίου στις 4 το απόγευμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης
Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντά στους πολίτες

Γ. Βρούτσης: Ρεκόρ ελέγχων το 2019 για την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 16:44
Ρεκόρ ελέγχων στην αγορά εργασίας πραγματοποιήθηκε το έτος 2019, σύμφωνα με την έκθεση του επιχειρησιακού σχεδίου "ΑΡΤΕΜΙΣ", που δημοσιοποιεί σήμερα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Γ. Βρούτσης: Ρεκόρ ελέγχων το 2019 για την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας

Κομισιόν: Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας με 9 δισ. ευρώ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 16:41
Τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος για την υγεία, το οποίο θα διαθέτει πόρους άνω των 9 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του προσεχούς πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ, πρότεινε η Κομισιόν, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων.
Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας με 9 δισ. ευρώ

Ηλεκτροκίνηση: Μπόνους για ηλεκτρικά οχήματα και φορολογικά κίνητρα

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 16:36
Επιδότηση για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων, φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες και δωρεάν στάθμευση, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κ. Χατζηδάκης. Τα αναλυτικά μέτρα uα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος. Όλα τα νομοσχέδια που παρουσιάστηκαν στο υπουργικό.
Μπόνους για ηλεκτρικά οχήματα και φορολογικά κίνητρα

Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ τηλεφωνικές επικοινωνίες και οπτικό υλικό

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 15:35
«Οι σαρώσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα, μαζί με την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που έχει ληφθεί από κάμερες ασφαλείας, θα βοηθήσουν ώστε να φτάσουμε σύντομα στην ταυτοποίηση της δράστιδας», τονίζουν αστυνομικές πηγές.
Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ τηλεφωνικές επικοινωνίες και οπτικό υλικό

ΣΦΕΕ: Ώρα για προτεραιότητα στην υγεία-Θεσμικές αλλαγές και χρηματοδότηση

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 15:28
Αλλαγές στο σύστημα υγείας, τόσο θεσμικές όσο και οικονομικές, έφερε η νέα πραγματικότητα που δημιουργεί ο κορονοϊός στις κοινωνίες και τις οικονομίες. Τα κράτη αναγνωρίζουν ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην υγεία και αντίστοιχα θα πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στη χώρα μας, με την ανάλογη προτεραιότητα και στην χρηματοδότηση.
ΣΦΕΕ: Ώρα για προτεραιότητα στην υγεία-Θεσμικές αλλαγές και χρηματοδότηση

Νέα καθυστέρηση για το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 15:08
Την αναπομπή του θέματος της υπέρβασης υψών για το ξενοδοχείο της οδού Φαλήρου στην περιοχή Μακρυγιάννη στο ΚΑΣ ζήτησε η γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων, έπειτα από νέο αίτημα κατοίκων, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο ζήτημα να παραμένει σε εκκρεμότητα και να μην προχωρά η επίλυσή του.
Νέα καθυστέρηση για το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη

ΠΟΥ για δημόσια υγεία: Nα μην προχωρήσει η Ευρώπη σε περικοπές δαπανών

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 14:50
H οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα πρέπει να ωθήσει τις κυβερνήσεις να κάνουν μειώσεις δαπανών στη δημόσια υγεία, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Nα μην προχωρήσει η Ευρώπη σε περικοπές δαπανών

Απόπειρα εμπρησμού στο σπίτι Δ. Σταμάτη: Ποινική δίωξη κατά των συλληφθέντων αντιεξουσιαστών

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 14:31
Ποινική δίωξη για οκτώ πράξεις άσκησε η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης εις βάρος των δύο νεαρών που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς στην πυλωτή πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης.
Ποινική δίωξη κατά των συλληφθέντων αντιεξουσιαστών

ΑΠΘ: Μη ανιχνεύσιμος ο κορονοϊός στα αστικά λύματα από τις 6 Μαΐου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 13:19
Μη ανισχνεύσιμη είναι μετά τις 6 Μαΐου η παρουσία του κορονοϊού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, που ανακοίνωσε η διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μη ανιχνεύσιμος ο κορονοϊός στα αστικά λύματα από τις 6 Μαΐου

Β. Κικίλιας: Ενιαίο υγειονομικό πρωτόκολλο για όλα τα νησιά

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 13:00
Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, έτσι ώστε με ασφάλεια ο κόσμος να επιστρέψει στην εργασία του και να έχουμε και τουρισμό, επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως το Υπ. Υγείας θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά.
Ενιαίο υγειονομικό πρωτόκολλο για όλα τα νησιά

Κορονοϊός: Η υποχώρηση της πανδημίας σε αριθμούς

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 12:45
Την καλή επιδημιολογική πορεία της Ελλάδας μετά και την άρση των περιοριστικών μέτρων επιβεβαιώνει η δεύτερη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο μέσος όρος κρουσμάτων μειώθηκε στα έξι ανά ημέρα, και των θανάτων στον έναν. Η έκθεση αποτυπώνει και τις αλλαγές στις συνήθειες των Ελλήνων λόγω της πανδημίας. 
Η υποχώρηση της πανδημίας σε αριθμούς

Ένταση και χημικά στο υπουργείο Εργασίας

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 12:45
Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, όταν διαδηλωτές, που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού και του Επισιτισμού, επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο. Φωτογραφίες.
Ένταση και χημικά στο υπουργείο Εργασίας

Δημοφιλέστερα Άρθρα