Π. Τζεντιλόνι: Πιθανή η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης μετά τον Ιούλιο

Π. Τζεντιλόνι: Πιθανή η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης μετά τον Ιούλιο

O Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα της Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι εκτιμά ότι η άρση των περιορισμών οδηγεί σε σταδιακή καλυτέρευση της οικονομικής δραστηριότητας η οποία είχε φτάσει στο ναδίρ όπως τονίζει σε συνέντευξη με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine και επικαλείται η Deutsche Welle.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δις ευρώ που έχει προτείνει η Κομισιόν, ο Τζεντιλόνι εκφράζει όμως την πεποίθηση ότι μπορούν να ξεπεραστούν οι ενστάσεις των τεσσάρων χωρών έτσι ώστε να συμπεριληφθούν τα 750 δις ευρώ στο μεσοπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ της περιόδου 2021-2027. Ο Eυρωπαίος επίτροπος θεωρεί ρεαλιστικό να παρθεί η απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης κατά το πρώτο διάστημα της γερμανικής προεδρίας, η οποία ξεκινά τον Ιούλιο.

Παράλληλα, ο Ιταλός πολιτικός χαρακτηρίζει «εύλογες» τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία.

Κυρίως επειδή τα 500 δις ευρώ από αυτό το ποσό θα διατεθούν ως μη επιστρεπτέες ενισχύσεις σε περιοχές και επιχειρήσεις που πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορονοϊού.

John Thys/Pool Photo via AP