Π. Τσακλόγλου: Στρατηγική επιδίωξη η επιτυχής ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Π. Τσακλόγλου: Στρατηγική επιδίωξη η επιτυχής ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

«Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη μέρα. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, τονίζοντας ότι μια σοβαρή επένδυση στα ναυπηγεία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα «αναστήσει» τη ναυπηγική και την αμυντική βιομηχανία της χώρας. «Αποτελεί λοιπόν κυβερνητική προτεραιότητα αφενός η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αφετέρου η εξάντληση κάθε περιθωρίου για την διατήρηση των θέσεων των νυν εργαζομένων», είπε ο κ. Τσακλόγλου επισημαίνοντας ότι «η ευδοκίμηση της επένδυσης περνάει και μέσα από την τακτοποίηση των σοβαρών εκκρεμοτήτων που απασχολούν τους εργαζόμενους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Μουλκιώτη, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε χαρακτηριστικά: «Στην δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε η κυβέρνηση δεν αποπροσανατολίζεται από το βασικό στόχο της, δηλαδή την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη ότι εργάζεται για την προσέλκυση επενδύσεων σε κάθε τομέα της οικονομίας».

Επίσης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφέρθηκε στο θέμα των δεδουλευμένων των εργαζομένων καθώς και στην τακτοποίηση των ασφαλιστικών τους εκκρεμοτήτων, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: «Με σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία μεριμνούμε ώστε κανείς εργαζόμενος να μην χάσει δεδουλευμένα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους. Η ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για το ίδιο χρονικό διάστημα αποτελεί επίσης κομβικό ζήτημα ειδικά για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επί του ζητήματος αυτού βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία και τον ειδικό διαχειριστή και επεξεργαζόμαστε λύσεις, προκειμένου να διασφαλισθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».