Π. Σταμπουλίδης: Πρέπει να λειτουργήσει η αγορά

Π. Σταμπουλίδης: Πρέπει να λειτουργήσει η αγορά

Για την αναγκαιότητα ανοίγματος της αγοράς μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι η επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας θα φέρει «οξυγόνο» στα δημόσια έσοδα, αλλά και στις επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι το click away δεν επιβάρυνε επιδημιολογικά την κατάσταση, ενώ κάλεσε τους επιστήμονες να είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους και να μην προκαλούν πανικό.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι εκπτώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα, με κλειστά καταστήματα δεν γίνονται επί της ουσίας ενώ τόνισε πως «δεν ζούμε σε κανονική περίοδο. Προχωράμε βήμα βήμα στην επόμενη ημέρα».

Σημείωσε πως το μήνυμα είναι ότι πρέπει να επανεκκινήσει η οικονομία, ανέφερε ότι υπάρχουν εργαλεία και κανόνες για την επαναλειτουργία της αγοράς για να διασφαλιστεί ότι θα παράγουν υπεραξία και πλούτο, ενώ τόνισε πως η ατζέντα με τις προτάσεις θα διαμορφωθεί μέσα στην εβδομάδα και οι αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή.