7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Π. Σταμπουλίδης: Εκτιμώ ότι απ' την επόμενη βδομάδα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα

Π. Σταμπουλίδης: Εκτιμώ ότι απ' την επόμενη βδομάδα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα

Την εκτίμηση ότι από την επόμενη εβδομάδα – πάντα με βάση και τη θέση των ειδικών της αρμόδιας επιτροπής – θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, καθώς και ότι ακόμα και πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού, διατύπωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Σταμπουλίδη, αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

Ο ίδιος σημείωσε πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test, το οποίο όπως επεσήμανε θα εφαρμοστεί άμεσα στο λιανεμπόριο και τους εργαζόμενους σε αυτό, κατά τα πρότυπα των σχολείων, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα, οπότε και αυτό θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του καθενός.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Σταμπουλίδης τη Δευτέρα έδωσε διευκρινίσεις για το ποια πολυκαταστήματα προς το παρόν επιτρέπεται να είναι ανοιχτά και ποια όχι. Ειδικότερα είπε ότι απαγορεύεται η λειτουργία των mall, των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων shop in shop. Aν όμως ένα πολυκατάστημα λειτουργεί υπό ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, μπορεί να λειτουργήσει.

Επιθυμούμε να γίνει το άνοιγμα των mall, είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας παράλληλα πως όλα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Χαρακτήρισε τον Απρίλιο σημαντικό μήνα και μίλησε για τη βοήθεια που θα υπάρξει από τους εμβολιασμούς, τα self – test και τον καλό καιρό.