Π. Σκουρλέτης για εσωκομματικό «εμφύλιο»: Ας αφήσουμε το «κυνήγι μαγισσών»

Π. Σκουρλέτης για εσωκομματικό «εμφύλιο»: Ας αφήσουμε το «κυνήγι μαγισσών»

Ως επιζήμιο χαρακτήρισε την κατασκευή εσωτερικών εχθρών ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και σημείωσε πως αυτό γίνεται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και κατ’ επέκταση να υπάρξουν επιδράσεις στους εσωτερικούς συσχετισμούς ενόψει του συνεδρίου του κόμματος. «Ας αφήσουν το κυνήγι μαγισσών», διαμήνυσε.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ieidiseis.gr και ερωτηθείς αναφορικά με τις αιτιάσεις περί «υπονόμευσης της πολιτικής διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά: «θέλω να επισημάνω ότι θεωρώ επιζήμιο να κατασκευάζουμε εσωτερικούς εχθρούς για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και κατ’ επέκταση να επιδράσουμε στους εσωτερικούς συσχετισμούς πηγαίνοντας προς το συνέδριό μας. Ας ασχοληθούμε με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της διεύρυνσης στο πλαίσιο ενός ανοιχτού, συντροφικού και δημοκρατικού διαλόγου και ας αφήσουμε το “κυνήγι μαγισσών”».

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης τάχθηκε με με τον Ευκλείδη Τσακαλώτου, που είχε δηλώσει προ μηνός από την Κρήτη πως «κεντρώες λύσεις δεν υπάρχουν», καθώς και ο ίδιος σημείωσε ότι «νομίζω ότι στην εποχή μας δεν μπορούν να τελεσφορήσουν «κεντρώες» πολιτικές».

«Το διακύβευμα είναι εάν τελικώς θα υπερβούμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές μετά από δεκαετίες ηγεμονίας της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, η απάντηση στην κλιματική κρίση και η μεγάλη διεύρυνση των ανισοτήτων απαιτούν την διαμόρφωση μιας νέας αντινεοφιλελεύθερης στρατηγικής, με πρωταγωνιστικό έναν νέο ρόλο του δημόσιου τομέα που θα οδηγεί και σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο» εξηγεί ο κ. Σκουρλέτης.

Όσον αφορά το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστη η ραχοκοκαλιά του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου διαμορφώνοντας τα χαρακτηριστικά της Αριστεράς της εποχής μας» και επομένως «Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μιλάει από το έδαφος της Αριστεράς», ενώ κληθείς να σχολιάσει το θέμα έλλειψης συλλογικότητας στο κόμμα, επισήμανε ότι «νομίζω πως η πλειοψηφία των στελεχών μας μιλάει για την ανάγκη τόνωσης της συλλογικής μας λειτουργίας. Είναι κάτι στο οποίο αναφερθήκαμε εκτενώς στον απολογισμό που έχουμε κάνει ως Κ.Ε. μετά τις εκλογές»

«Δυστυχώς το κόμμα μας τα χρόνια της διακυβέρνησης εγκαταλείφθηκε και ξεχάστηκε με ευθύνη όλων μας. Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναφερθεί κατά καιρούς στην ανάγκη ενίσχυσης της συλλογικότητας». τόνισε, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «ελπίζω αυτή η αυτονόητη επισήμανση να μην ερμηνευθεί από ορισμένους ως αιχμή προς τον πρόεδρο του κόμματος»