Π. Σκουρλέτης: Βαρύ να πει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ «Σταλινική Αριστερά»

Π. Σκουρλέτης: Βαρύ να πει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ «Σταλινική Αριστερά»

Για τον σάλο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του Κοντονή για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τις ποινές των καταδικασμένων της ΧΑ, μίλησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Κοντονής με αυτά που είπε, εκ των πραγμάτων και με δική του επιλογή ήρθε σε απόλυτη ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε μόνος του, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης στον ΣΚΑΪ διευκρινίζοντας ότι και στην συγκεκριμένη περίπτωση τυπικά δεν έχει γίνει καμία διαγραφή. «Η σχέση αυτή προσδιορίζεται πια από τις πολιτικές θέσεις που υποστήριξε».

«Το να λες ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ με τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, «σταλινική αριστερά», είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ. Άρα μιλάμε για μια εκρηκτική, ολέθρια σχέση», τόνισε.

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές για τον χρόνο που επέλεξε να προχωρήσει σε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Κοντονής, δηλαδή μια ημέρα μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μια κορυφαία στιγμή για την Δημοκρατία στην Ευρώπη και μετά την μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ελλάδα από το ’74 και μετά.

Σχετικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ο Σταύρος Κοντονής δεν διαφοροποιήθηκε κατά την ψήφισή του στη Βουλή.

Τόνισε πως ο Ποινικός Κώδικας δεν γράφτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε γράφτηκε για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Υποστήριξε επίσης ότι λόγω εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να κάνει απαραίτητες αλλαγές και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για υποκρισία, καθώς όπως είπε, οι παρεμβάσεις της στον Ποινικό Κώδικα δεν άλλαξαν τις επίμαχες διατάξεις, αλλά υποθέσεις μαύρου χρήματος.