Π. Σάντσεθ: Ανοίγει πάλι από τον Ιούλιο η Ισπανία για τους τουρίστες

Π. Σάντσεθ: Ανοίγει πάλι από τον Ιούλιο η Ισπανία για τους τουρίστες

Οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν και πάλι την Ισπανία από τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ.

«Σας ανακοινώνω ότι από τον Ιούλιο θα ξαναρχίσει η είσοδος ξένων τουριστών στην Ισπανία, με συνθήκες ασφαλείας», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. «Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει στις 8 Ιουνίου και οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν και πάλι την Ισπανία από τον Ιούλιο καθώς τα χειρότερα πέρασαν...Ξεπεράσαμε το μεγάλο κύμα της πανδημίας», συμπλήρωσε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός.

Η άρση των περιορισμών που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες στη μισή χώρα θα επεκταθεί από την Δευτέρα στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, τις δύο μεγαλύτερες εστίες του νέου κορονοϊού, ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Θα διασφαλίσουμε ότι οι τουρίστες δεν θα διατρέχουν κανέναν κίνδυνο και ότι και αυτοί δεν θα προκαλέσουν κίνδυνο στη χώρα μας. Απέχουμε ένα βήμα από τη νίκη αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο ιός δεν εξαφανίστηκε και ότι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις», υπενθύμισε ο πρωθυπουργός, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως «Είναι απαραίτητο (…) να μην χαλαρώσουμε».

Το άνοιγμα του τουριστικού τομέα θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την Ισπανία, καθώς ο τομέας αυτός αντιπροσωπεύει το 12% του ΑΕΠ της χώρας.

Στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη θα ανοίξουν από την Δευτέρα ξενοδοχεία, μουσεία και μπαρ, αλλά με αυστηρούς περιορισμούς στον αριθμό των πελατών που θα δέχονται. Στις άλλες περιοχές της Ισπανίας, που βρίσκονται στη φάση 2, θα ανοίξουν οι παραλίες, οι πισίνες και οι κινηματογράφοι.

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες η χώρα προχωρά σε σταδιακή άρση των δρακόντειων μέτρων καραντίνας τα οποία και επεβλήθησαν από τα μέσα Μαρτίου, μεταξύ άλλων και το κλείσιμο των συνόρων, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του ταχύτατου ρυθμού εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, η οποία μετρά μέχρι στιγμής 28.628 θανάτους και σχεδόν 282.000 κρούσματα.