Π. Ρήγας: Μείωση θητείας για τα παιδιά πολύτεκνων αλλά και για όσους επιλέγουν την εναλλακτική

Π. Ρήγας: Μείωση θητείας για τα παιδιά πολύτεκνων αλλά και για όσους επιλέγουν την εναλλακτική

Μείωση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών αλλά και μείωση του χρόνου της εναλλακτικής θητείας περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για το οποίο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας.

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο Π. Ρήγας επεσήμανε πως το νομοσχέδιο ρυθμίζει ζητήματα των ενόπλων δυνάμεων, του στρατιωτικού προσωπικού, των στρατεύσιμων, της θητείας, της μείωσης του χρόνου της, την εναλλακτική θητεία, τη ρύθμιση της διαδικασίας για όσους έχουν φύγει στο εξωτερικό για να εργαστούν και θεωρούνται ανυπότακτοι.

Ο κ. Ρήγας εξήγησε ότι το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση εδώ και τρεις μέρες – ότι η μείωση της θητείας στους έξι μήνες θα αφορά όλα τα αγόρια των πολυτέκνων οικογενειακών που έχουν πέντε παιδιά και πάνω οποτεδήποτε και αν υπηρετήσουν και όχι μόνο το πρώτο παιδί όπως ισχύει σήμερα. Για τις οικογένειες με τρία παιδιά η θητεία όλων των στρατεύσιμων πηγαίνει στους οκτώ μήνες. Για το θέμα της εναλλακτικής θητείας εξήγησε ότι «συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές οδηγίες» και από τους 15 μήνες πάει στους 12.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε και για τις πολιτικές εξελίξεις για την προεκλογική περίοδο, που δεν επηρεάζει την οικονομία παρά τα όσα λέγονται, και εξήγησε ότι είναι σαφές πως «οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο».