8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Π. Πολάκης: Πρέπει να πάρουμε την πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα

Π. Πολάκης: Πρέπει να πάρουμε την πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα

Το ηχητικό ντοκουμέντο που επιβεβαιώνει την προαναγγελία φυλακίσεων πολιτικών αντιπάλων από τον Π. Πολάκη φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα parapolitika.gr, δείχνοντας ταυτόχρονα ότι το σκεπτικό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έχει στόχο την ανάληψη της «πραγματικής εξουσίας σε αυτή τη χώρα».

Όπως αποκαλύπτεται, ο κ. Πολάκης αναφέρεται σε συγκεκριμένα βήματα ως προς τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα αυτό είναι σημαντικό και ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την υψηλή κουλτούρα».

Σημειώνοντας ότι «αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότεροι και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας» δηλώνει απερίφραστα ότι:

«Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω».

Υπενθυμίζεται ότι η προαναγγελία φυλακίσεων πολιτικών αντιπάλων έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να δηλώνει ότι θα διεθνοποιήσει το θέμα, χαρακτηρίζοντας εκτός λειτουργίας κράτους δικαίου μέλους της ΕΕ ανάλογες συμπεριφορές.

Μάλιστα, στη Ν.Δ. αναρωτιούνται ποιες είναι πλέον οι διαφορές μεταξύ της νοοτροπίας της κυβέρνησης, όπως αυτή αποτυπώνεται στο λόγο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, με αυτή της κυβέρνησης Όρμπαν στην Ουγγαρία που πλέον κατηγορείται ανοιχτά από την Ε.Ε. για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τον Τύπο.

Διαβάστε ακόμα:

- Αδ. Γεωργιάδης: Ο κ. Πολάκης είπε για τη Δικαιοσύνη αυτό που σκέφτεται το Μαξίμου