P. Moscovici: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την Ελλάδα

P. Moscovici: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την Ελλάδα

Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση για την τέταρτη αξιολόγηση και τη λήξη του μνημονίου έστειλε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Pierre Moscovici, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», υπογράμμισε ο κ. Moscovici, υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούνιο αναμένεται να συμφωνηθεί το τελικό πακέτο για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας» δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, σημειώνοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί και «έχουμε ήδη προχωρήσει στην τέταρτη».

Σημειώνεται ότι υπάρχουν 88 προαπαιτούμενα τα οποία και θα πρέπει να εφαρμοστούν στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το πλαίσιο εποπτείας μετά τον Αύγουστο αλλά και για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μετά από χρόνια υποσχέσεων.

«Πριν δύο βδομάδες είχαμε την αποστολή στην Αθήνα που κύλησε καλά και το μήνυμά μου είναι, συνεχίζουμε, επιταχύνουμε, πετυχαίνουμε αυτήν την έξοδο» επισήμανε ο ίδιος.

Ο P. Moscovici αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που μένουν, δηλαδή το χρέος, τη στρατηγική ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα, «φτιαγμένη από την Ελλάδα για την Ελλάδα» -όπως είπε- και επικυρωμένη από κοινού με τους εταίρους της και, τέλος, την εποπτεία για μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Αυτό δε θα έχει καμία σχέση με ένα τέταρτο πρόγραμμα» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «τα προγράμματα πρέπει να τελειώσουν για την Ελλάδα, πρέπει να επιστρέψει στην ομαλότητα στην καρδιά της Ευρωζώνης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP